Продукти :
400-500 г брашно , 2 яйца , 400 г кисело мляко , 1ч. л. сода бикарбонат ,
300 г сирене , олио за тавичката , 50 г масло .
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Брашното се пресява и в него се прави кладенче. Яйцата се счупват над него и се
сипва киселото мляко , предварително разбито със содата , и натрошеното сирене.
Омесва се меко тесто , което не трябва да се лепи.
2. От тестото се късат топчета с размер около 4 см в диаметър и около 3 см височи-
на.Сплескват се с ръка на малки питки и се нареждат в намаслена тавичка на 1 см
една от друга. На всяка питка се прави малка дупчица , в която се слага бучица масло.
3. Питките се изпичат в умерена фурна. Щом се извадят , се пкриват с кърпа и се
оставят да поизтинат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар